Skipass inclus!
Bansko - Pe plăci în Parcul Naţional!

Bansko este situat 150 km de capitala Bulgariei Sofia şi în doar câţiva ani a reuşit să devină una dintre cele mai cunoscute şi mai moderne staţiuni de iarna din Europa de Est. Instalaţiile pe cablu - 15 la număr - acoperă peste 48 km de pârtii şi vă duc comod la 2560 m altitudine, acest domeniu schiabil fiind în special potrivit pentru cei care preferă schiatul liniştit, pe pârtii largi şi de dificultate redusă, mai degrabă decât încărcat de adrenalina. Dar o pârtie poate fi recomandată şi "profesioniştilor": coborârea Alberto Tomba, inaugurat de către idolul slalomului internaţional, este foarte bine îngrijită şi va încânta schiorii cu experienţă. Pentru schiorii free-style şi snowboarderi există un fun-park cu o half-pipe.
Bansko are un farmec mai degrabă tradiţional şi vă invită astfel să petreceţi ore liniştite într-unul din hanurile confortabile, cum ar fi Mechanas. Deoarece preţul unei beri în staţiune este de cca. 1,50 € micile localuri sunt mereu pline. În evidenţă printre restaurante iese Kashta Hadjirouskova unde seara gazda cântă cântece populare. Cei care preferă atmosfera discotecilor şi cluburilor de noapte pot merge la "Amnesia Disco Club" sau la "Happy End", chiar la staţia de vale în timp ce pentru turistul care doreşte mai multă acţiune, fie în loc de, fie după schi, sunt oferite drumeţii de iarna şi snowshoeing, precum şi schi în nocturnă pe pârtia de vale. Celebra cale ferată cu ecartament îngust circula de mai multe ori pe zi si este foarte îndrăgită. De asemenea aveţi posibilitatea să mergeţi la cumpărături la doar 150 km îndepărtata Sofia şi vizita muzeele acestei capitale Europene. Dacă tot ceea ce doriţi este o mică pauză de relaxare vă stau la dispoziţie numeroase şi confortabile refugii şi mult soare pe terase.

"Bansko Ski Area" este unul dintre cele mai cunoscute şi cele mai moderne domenii schiabile din Europa de Est. Domeniul vă aşteaptă cu 16 instalaţii pe cablu şi multe pârtii variate, cu o lungime combinată de 48 km, până la o altitudine de 2 560 m. Domeniul este împărţit în trei sub-domenii care sunt conectate prin pârtii. La staţia "Shiligarnika" ajungeţi de pe vârf foarte uşor prin coborâri line. De acolo pasionaţii sporturilor de iarnă pot fie urca din nou cu telescaunele de trei sau patru persoane sau lua ruta de schi către staţia de mijloc "Chalin valog". A treia staţie, "Bunderishka Poliana", poate fi atinsă printr-o lungă coborâre de vale de la "Shiligarnika". Coborârea de vale măsoară cca. 7,5 km şi are noctună o dată pe săptămână. Datorită ratei ridicate de ninsoare şi numeroaselor instalaţii de producere artificială a zăpezii domeniul schiabil al Bansko este foarte sigur în ceea ce priveşte existenţa zăpezii. Pentru varietate vă stau la dispoziţie jumps naturale şi de la vârful Todorka zone pentru free-riding prin pădure iar pe profesionişti îi aşteaptă pârtia negră "Alberto Tomba". O delicatesă este una din cele mai mari coborâri din întreaga lume: din cel mai înalt punct al domeniului schiabil - Todorka Gipfel - are o lungime de 16 km şi 1570 m de diferenţă de altitudine.

În Bansko iubitorii disciplinei nordice sunt aşteptaţi de o reţea de 5 km lungime, minunat îngrijiţi. Aici se pot practica stilurile tradiţionale de schi fond, în timp ce alunecaţi silenţios prin peisajul de iarnă din jurul pitoreştii staţiuni Bansko şi vă bucuraţi din plin de natură în acelaşi timp.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Hotel Evelina Palace, Bansko, Bulgaria

Verifica tarife si disponibilitate